LÖRDAG, JUNI 24, 2006
I min blågula tröja
Så är VM över för Sverige. Matchen var ett antiklimax. Suck, vad trist. Nu får man nöja sig med att njuta av god fotboll resten av VM!

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 19:08 


SÖNDAG, JUNI 18, 2006
Idag: Explosion respektive Missionskyrkan som berör

 Missionskyrkans konferensavslutning, parkmötet på Lidingö. Foto: Henrik Hemrin

 Brunnen bil i Norsborg. Foto: Henrik Hemrin
 

Så vaknade jag till inatt igen vid tvåtiden av "fyrverkeripuffar", flera stycken. Och billarm som ljöd. Nu är det bilbrand igen tänkte jag, och det var det. Jag klev upp och såg den svarta röken, denna gång till höger om huset framför mig. Det kom från parkeringen från granngatan.

Jag gick ut på balkongen och tittade. Jag gick ut försiktigt, för på utsidan av balkongfronten, på en "pinne" på utsidan av glaset satt en fågel. Den märkte inte först att jag öppnade dörren och stod nära den där den satt och sov. Men när den vaknade blev det väldig fart på den i flykten. Men, hur väcker man en fågel vänligt?

Usch vad otäckt det är med bilbränder. Och nästan säkert anlagt, denna förstörelse av andras saker och jordens resurser. Det var ca fyra bilar som brann när jag gick förbi mitt på dagen. På kvällen vara alla utom en bortfraktade. Återstående bil på fotot och svarta spår i övrigt är allt som syns av nattens härjningar.

Så mycket mer fridfullt ikväll med barn och vuxna som leker på gården.

Dagen var jag ute på Lidingö, på den hoppfulla parkgudstjänsten som avslutade Missionskyrkans kyrkokonferens, på Lidingö, Kottlavägen 116. Efteråt gick jag en guidad rundvandring på "Missionsskolan", med gott berättande av Rune W Dahlén om skolans historia och gott hopp för framtiden. Jag hoppas denna fina plats får fortsätta skriva god historia! Roligt att vara på skolan igen. Barnkören på bilden är från avslutningsgudstjänsten.
posted by Henrik Hemrin @ 22:09 


ONSDAG, JUNI 14, 2006
Explosion i natten
Jag vaknade mellan två och tre inatt av flera explosioner som hördes högt och nära. Jag beslöt att gå upp och titta. Tjock svart rök vällde upp bakom huset framför mig. Det tog inte lång stund innan jag antog att det var bilar som brann och explosionen kom därifrån. Jag såg aldrig brandhärden eller släckningen, men förstod rätt snart att det var släckt. Så småningom la jag mig igen. I DN kunde jag idag läsa att det var två bilar som brann på min gata, utav 17 i Stockholm inatt. Jag tror inte de brann av olyckshändelse. Vilket resursslöseri, samt tråkigt och jobbigt för de som äger bilarna. Usch.

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 21:35 


TISDAG, JUNI 06, 2006
Sveriges nationaldag
Det har varit en dag av vila, en dag av spring i löparskorna, och äntligen en dag med badrumsskurning och lägenhetsdammsugning!

Nationaldagen, en dag för demokratin kanske?

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 21:13 


En ny svensk flagga
Vi har en blå flagga med ett gult kors. Korset, den kristna symbolen. Jag är kristen och har inget problem med symbolen för personlig del. Men vi har religionsfrihet, vi får vara kristna, muslimer, hinduer, ateister och andra religioner liksom vara utanför religiös tillhörighet. För att detta ska speglas i svenska flaggan kanske vi skulle göra om den? Kanske helt enkelt bara blå, och låta den symbolisera demokrati och mänskliga rättigheter?

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 21:09 


LÖRDAG, JUNI 03, 2006
Stockholm Marathon pågår
Därinne i stan pågår Stockholm Marathon. Sista Fleminggatan för ledaren. Många år sedan jag sprang marn, men visst rycker det i benen! I år är jag inte inne och tittar heller utan försöker koncentrera mig på tentan. Underbart ändå att vara så frisk att jag kan jogga igen! Kanske det blir maran en gång i framtiden igen. I år hägrar Midnattsloppet och höjdpunkten Lidingöloppet.

Tingeling
posted by Henrik Hemrin @ 16:01 

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap