FREDAG, MARS 26, 2010
Dagens löp
Idag kändes det mer ont i foten/hälen/benet, av och till, mer och mindre. Men jag försökte pinna på ändå med så naturligt steg som möjligt. Men undrar om inte krampen i några tår har med saken att göra. Skönt att komma ut i alla fall, flera plusgrader och vindstilla. Jag sprang delvis på oupplysta asfaltsvägar i sen skymning, men det var lite månljus och lugnt och stilla, två bilar tror jag.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 22:03 


ONSDAG, MARS 24, 2010
Dagens löp
Så var det dags för en löprunda! Detta efter att jag i Runners world läst artikel om killen som sprang tiomilatävlingen i fyrakilometerstempo - där är jag i lä!

På de plogade asfaltsvägarna som jag höll mig på var det nästan helt snö- och isfritt och valet att lämna dobbarna hemma var rätt. Det var tillräckligt ljust utan belysning men jag var glad att jag hade reflexväst: helt plötsligt mötte jag en karavan på tiotalet bilar, fick ta ett snedsteg mot vägkanten när en bil ändå såg mig lite sent. Innan dess mer som vanligt, någon enstaka bil. Två cykeltränande cyklister var också ute.

Lite trög i kroppen, men oväntat nog hade rundan gått snabbare än i söndags. Hälont består, men inte olidligt. Nu närmar det sig att det går att springa i skogen!

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 21:32 


SÖNDAG, MARS 21, 2010
Dagens löp
Igår när jag åkte sista skidturen för året var det sol och 8-10 plusgrader... idag när jag sprang var det strax över noll, snöfall och vind...!

Jag sprang 10 km, motvind bort och medvind hem. Jag avstod från dobbarna, det fungerade bra. Lite ont i högerhälen igen. En okej motionsrunda!

Tingling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 17:56 


LÖRDAG, MARS 20, 2010
Dagens skidlöp
Detta var med stor säkerhets säsongens sista skidtur! Åtta - tio plusgrader med strålande sol. Snön räckte, för mycket snarast, skidorna sjönk djupt i den varma mjuka snön utan spår. Det blev bara ca 1.5 km, men en stund i fint väder.

Tingeling

Skidspetsar i Norsborg. Foto: Henrik Hemrin

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 19:17 


TORSDAG, MARS 18, 2010
Dagens löp
Riktigt varmt idag, fem plusgrader. Jag utrustade mig ändock med dubbar, och pannlampa. Var skymning när jag begav mig iväg på ca 10 km löpning. Lunkade på fint, ganska stilla, nästan precis samma tempo som förra veckan på samma sträckning.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 20:56 


SÖNDAG, MARS 14, 2010
Dagens skidlöp
Ledig dag, snö och skidföre och strålande sol! Repris av gårdagen, skidtur på åkrarna. Idag drygt 11 km. Lite kallare idag, särskilt pga vinden. Åkte lite mer i skuggområde där snön är mjukare. På några ställen sticker gräset upp, men snömängden räcker gott. Första gången för säsongen som jag kom på fall, men ingen skada. Det är nog inte helt omöjligt att det kan bli skidor nästa helg också, men det kan mycket väl varit årets sista. Jag la på lite glidmedel idag, mer avancerat med valla pysslar jag inte med än!

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 20:54 


LÖRDAG, MARS 13, 2010
Dagens skidlöp
Det är fortfarande vinter! Men, det kan nog vara sista helgen.

Med undantag för några få skuggiga partier var marken hård, stora delar svårt att åka i spåret. Skorna högg fast i kanterna ibland, och de var stundom isiga och antagligen lite välvda, för skidorna gled liksom ur spåret och det var svårt att åka. Vissa sträckor var det klart bättre att åka i eget nytt spår, det gick bra och gott om mark finns det på åkrarna... Bitvis gick det dock bra med spåren och det blev en fin skiddag i strålande sol. GPS:en visade 10,84 km.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 20:24 


TORSDAG, MARS 11, 2010
Dagens löp
Så var det dags för en löprunda!

Utrustad med tekniska prylar; kollade distansen med mobilens GPS och lyste upp vägen med pannlampan. Jag sprang iväg med dubbar under skorna, genom bostadsområdet och ut på landsvägen. När gatubelsyningen tog slut slog jag på min egna belysning. Skönt, fungerade bra! Lite åksjukskänsla av att ljuskäglar virrar runt allteftersom jag vrider huvudet. Det blev en mils löpning. Såg inte ett vildsvin, men väl några bilar. Det är ett tag sedan jag sprang så långt, men motorn surrade på ett behagligt varvtal. Lite känning av det hälonda, men ingen akut värknivå.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 21:34 


SÖNDAG, MARS 07, 2010
Dagens skidlöp
Samma plats som igår; åkrarna mellan Vattenverket och Sturehov, åkte uppskattningsvis 9 km. Hur klarar man att åka 9 mil så snabbts som även motionärer gör i Vasaloppet? Lite bättre att åka idag, det var runt noll så solen hade gjort spåren något mjukare. Det måste finnas stavar med större och bättre handtag än de jag har, svårt att klämma fast staven med handen. Soligt och fint, kolla dagens bilder!

Tingeling

Självporträtt. Foto: Henrik Hemrin

Skidåkning i Norsborg. Foto: Henrik Hemrin

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 18:55 


LÖRDAG, MARS 06, 2010
Dagens skidlöp
Sådan skillnad på spåren från förra helgen! Då var det blidväder och spåren kollapsade under min tyngd och stavarna sjönk hur långt som helst, mätte ju ca 50 cm djup. Sedan kom då kylan tillbaka efter helgen och nu var det sååå hårt underlag. Stavarna sjönk inte alls nedanför trugan mer än enstaka gång och snön var så hård vid sidan av spåren att det gick att skejta. Helt otroligt! Vid något tillfälle var spåret lite för smalt för min sko och då högg det fast så jag nästan ramlade eftersom snön var så hård. Riktigt soligt var det också. Ungefär fem minusgrader och jag åkte uppskattningsvis 5 km - trött som vanligt. Och nöjd.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 19:25 


TORSDAG, MARS 04, 2010
Dagens löp
Fem minusgrader och ishalka under snön, skönt med dubbarna! Sprang ca 5 km, använde en hel del av tiden till att fundera igenom dagen medan benen löpte på. Jag la inte så mycket märke till omgivningen, å andra sidan var det ju mörkt... Vägen utmed en åker hade drivsnö, mjukt och skönt att löpa i!

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 20:50

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap