I dagens (10 april 2020) extrasändning kl 14:00 från Ekot med presskonferenserna angående Coronaviruset, så ställde en reporter från en fråga till Folkhälsomyndigheten om kommentar till vad Anthony Fauci sagt om att han tror att vi aldrig bör återgå till att ta varandra i hand. Frågan är drygt 30 minuter in i programmet. Svaret var att det är för tidigt att säga ja eller nej. Det skrämmer mig att svaret inte var ett självklart att vi kan ta varandra i hand i framtiden. 

Jag hitar i The Hill en artikel som handlar om ursprunget till frågan: Fauci: I don't think we should shake hands 'ever again', skriven av Marty Johnson den 8 april. Jag citerar från artikeln: 

"I don't think we should ever shake hands ever again, to be honest with you. Not only would it be good to prevent coronavirus disease; it probably would decrease instances of influenza dramatically in this country," the doctor added. 

Fauci är director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), USA. 

Om vi inte ska ta i hand, så antar jag detsamma gäller annan direkt kropsskontakt. Kanske en ryggdunk utanpå kläderna skulle fungera, vad vet jag. Kanske, spekulerar jag, att det också i så fall ställer krav på att ta bort/rengöra kontaktytor som bord, inte ta mat med gemensamma redskap med mera. 

Att inte ha fysisk kontakt med andra människor utanför egna hushållet, hur tråkigt blir inte livet då? Det känns som en viktig del av livet skulle gå förlorad. Vad skulle det göra med oss människor? 

Henrik Hemrin

10 april 2020

 

Comments powered by CComment

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap