Tidigare idag spelade radion låten Thorn in my side med Eurythmics.

Och vips, så har jag förflyttat mig till biblioteket på Huddinge sjukhus. Jag "bodde" på sjukhuset när skivan var rätt ny. I biblioteket kunde man lyssna på skivor. Ni vet, man fick låna hörlurar, sitta i en lyssningsfåtölj, plugga in lurarna och personalen sätter på skivan.

Biblioteket låg (ligger?) långt fram på vänster sida i huvudgången på entréplanet, nästan i slutet av den långa raka gången. Jag bodde några våningar uppåt där framme, till vänster och vänster igen (om minnet inte sviker).

Det var på den tiden det gällde att ha många enkronor så man kunde ringa från mynttelefonen som fanns i diverse korridorer, och så hade de en mobil telefon de kunde dra in till sängen - mynttelefon det med tror jag. Mobil, det betyder att telefonen var monterad på en ställning med hjul och en ganska lång telefonsladd så de kunde plugga in telefonen på telefonnätet. Men, visst var den mobil. Nåja, det var en utvikning.

Jag kollar på Wikipedia, och ser att LPn Revenge, där låten ingår, kom ut juni 1986. Så det stämmer att skivan var sprillans ny.

Annie Lennox med sin kortklippta ljushåriga frisyr. Inte helt olik den som Marie Fredriksson hade under en tid med Roxette. Tycker jag. För övrigt minns jag, långt senare, från någon av de guidade stadsvandringar jag gått i London att guiden pekade ut ett hus där Annie (jag tror inte det var den andra duohalvan David Stewarts hus) bodde eller hade bott i. Jag försöker rannsaka mitt minne om det var i Little Venice eller Camden; i London alltså. Det går säkert att hitta på nätet, men det är inte lika kul som att söka i minnet.

Det är fascinerande, hur viss musik, ord, platser och så vidare kan ha så starka associationer till något. Något man inte alls hade tänkt att tänka på, plötsligt bara poppar upp i hjärnans vindlande gångar. Och detta minne är alltså från snart 34 år tillbaka i tiden.

Henrik Hemrin

1 september 2020

Comments powered by CComment

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap