ONSDAG, AUGUSTI 31, 2011
Dagens löp
Lite trött, seg och något nysig bestämde jag mig ändå att genomföra en löprunda som jag tänkt mig. Honungsmacka i magen innan.

Gick småsegt även när jag började och jag reviderade så smått planen från 10 km till 5 km. Men det blev ändå 10 km, tempot var inte speciellt högt men jag lunkade på. Kände en del i hälen men inte så mycket. Ännu går det att springa i skogen på kvällen, men tiden närmar sig definitivt när man måste planera långrundor så man startar tidigt, och snart blir det ett helgnöje, om inte pannlampan åker på förstås.

Just under timmen på dryga milen. Mötte en löpare och flera cyklare.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 21:13 


SÖNDAG, AUGUSTI 28, 2011
Dagens löp
Solen sken, mörka moln och det kom några regndroppar under söndagseftermiddagens löprunda. Jag sprang min runda Minisnurreburran, en omväxlande runda på ca 12 km. Tempot kändes högre i början än slutet. Elljusspåret vid Botkyrkabacken börjar bli rejält igenvuxet och ojämnt. Slutsumman blev nästan exakt samma tempo som Midnattsloppet trots 2km längre. Det var en fin tur! Nu är det eftersvettning.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 16:58 


TORSDAG, AUGUSTI 25, 2011
Dagens löp
Min första löprunda sedan Midnattsloppet. Det dröjde ett tag för att jag helt enkelt inte haft tid för löpning, inga direkta hälsoproblem.

Det blev en femkilometersrunda. Rätt kvavt i luften. Ett par hundar skällde och ville komma närmare men kopplen höll dem tillbaka.

Rejält med svett när jag kom inomhus igen.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 21:01 


SÖNDAG, AUGUSTI 14, 2011
Dagens löp - Midnattsloppet
Efter mycken tvekan bestämde jag mig för att trots allt springa Midnattsloppet. Trots allt för att jag haft så lite träning i benen av alla förkylningsveckor.

På väg till T-banan passerade jag en grupp ungdomar, kanske 20-åringar. Hoppade till när jag plötsligt hörde en rejäl glassmäll inte så många meter bort vid sidan av mig. Jag såg inte det som hände, men tolkar det som att en av killarna hoppade och slängde en flaska med full kraft i gatstenen så det splittrades i tusen bitar. Jag får väl vara glad att han inte slängde på mig. Stirrade lite på honom men kände inte direkt att jag ville eller vågade gå och prata med honom, även om det var andra människor runtomkring. Vi kan använda vår energi och kraft till både bra och dåliga saker för mänskligheten och jorden.

T-baneresan är häftig när man ser löpare efter löpare kliva på tåget och sedan alla som väller ut vid Zinkensdamm. Jag träffade på några vänner, och en del från firman vid Ericssontältet.

Jättefint väder; lagom varmt, ingen risk för regn och en fullmåne. Jag gick ut lugnt, vilket för all del var detsamma som tempot runtomkring mig. Jag kände mig aldrig direkt trött, inget behov av att gå, bara att jag kände någon gång att det kunde räcka. Men även uppförsbackarna gick fint och aldrig något större flås. Splittiden visar en betydligt snabbare andrahalva än förstahalva. Sluttiden blev klart bättre än målet att klara mig under timmen. Det blev dock mitt sämsta Midnattslopp, men inte så långt efter som jag trott det skulle bli. Och inte alls trött i mål! Att hälen gör ont är väl det största negativa.

Tingeling

Etiketter: löpning, Midnattsloppet.

posted by Henrik Hemrin @ 13:05 


ONSDAG, AUGUSTI 10, 2011
Dagens löp
Så var det dags för en tredje löprunda på en vecka! Provade med milen, egentligen lite för långt men vill testa uthålligheten som hjälp för att bestämma mig om jag ska springa Midnattsloppet eller inte. Sprang riktigt lugnt, men det var i alla fall strax under sexminuterstempo. Inget större problem att orka och tempot gav inte allt för starkt flåsande. Så visst går det att komma runt Midnattsloppet innan de drar snöret, även om det ganska troligt blir personsämsta. Trist att hälen känns igen, kunde hoppats att den läkts under månaden utan löpning - vad det nu är som gör ont.

Under en kortare sträcka på smalare väg, där bilar också kör till bostadsområdet, mötte jag tre gångare: tre av tre gick på sin högersida och två av tre höll lite extra till höger om mig när jag sprang på min vänstersida. Bara en gick över till vänster, den rätta sidan.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 21:07 


MÅNDAG, AUGUSTI 08, 2011
Dagens löp
Sprang i lördags, och ny runda nu på måndagskvällen. Bra tajming för det var fint väder idag igen, medan det var regnigt busväder igår.

Fem km räcker mer än väl med min nuvarande konditionsnivå. Tyvärr känner jag ont i hälen, kom dagen efter dvs igår. Trots att jag stretchade den bra, jag hoppas inte på grund av.

Jag funderar på hur jag ska göra med midnattsloppet på lördag, men har någon dag till på mig.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 20:44  


LÖRDAG, AUGUSTI 06, 2011
Dagens löp
Så har det gått en månad innan jag idag kröp i löparskorna igen. Envis förkylning har stoppat mig. Det blev 5 km i lugnt tempo runt Vattenverket.

Min tanke har varit att inställa mitt deltagande i Midnattsloppet i år. Men kanske ska jag ändå springa som ett motionspass. Får se under veckan och på lördag hur jag tycker.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 21:10

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap