TORSDAG, SEPTEMBER 30, 2010
Dagens löp
Säsongens första löpning med pannlampa! Jag sprang ut strax efter sju och redan då var det i stort sett mörkt. När jag kom bortanför bebyggelsen kunde jag ännu se en brandgul rand på himlen. Jag slog på pannlampan när jag lämnade gatubelysning. Lite läskigt när jag kom in i skogen, sinnena var på sin vakt i början speciellt med tanke på vildsvin. Enda jag hörde var en fågel som larmade (?) just när jag kommit in i skogen. Jag klappade i händerna ibland. Men såg inte ett djur eller människa i skogen, bara jag och min egen ljuskägla, och min andhämtning.

Visst har jag känt lite ont i hälen sedan senaste löpningen. Men jag kände inte mycket under löpningen. Jag försökte även idag springa med kortare steg med högre frekvens för att minska belastningen. Kanske det hjälpte, åtminstone fick jag oväntat bra tid! Det brukar annars kännas som jag springer fortare än jag gör när det är mörkt men idag var det nästan tvärtom. Det blev drygt 10 km.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 22:08


SÖNDAG, SEPTEMBER 26, 2010
Dagens löp
Nu har det varit ett löparuppehåll igen... lättare snuva fick löparskorna att vila i mer än en vecka, kanske var det två veckor sedan senast.

Lite svalare väder idag, men jag hade ändå en skön runda på 12 km. Foten kändes riktigt bra. Jag tryckte inte på i något intervalltränande eller annat riktigt pulshöjande. Men naturliga backar, inte minst på sträckan på det korta elljusspåret ändrade ansträngningen. Motorn jobbade bra.

Igår var det Lidingöloppet, jag var inte ens anmäld. Kanske dags igen nästa år, det är en höjdare, visserligen med ångest.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 17:10 


SÖNDAG, SEPTEMBER 12, 2010
Dagens löp
Idag provade jag min runda Minisnurreburran, ca 12 km. Som alla rundor en hel del asfalt, oundvikligt när man bor i en stad och springer från dörren. Men också en del grus, en del backar och varierande natur. Kändes bra, höll ett rätt lugnt meditativt tempo.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 18:54 


TORSDAG, SEPTEMBER 09, 2010
Dagens löp
Jag kom ut lite sent för mila-rundan, runt halvåtta. Men tack vare att det varit en solig dag var det rätt ljust i början. Men på den senare delen av skogsvägen så var det väl mörkt - slog i en lös sten men jag varken ramlade eller fick ont i någon tå. Såg inte ett vildsvin. Behagligt väder. I en av de små stugorna nära Sturehov eldades det med ved, det doftade (eller luktade). Skrämde lite grann en som var ute på långpromenad, hon hade nog lurar i öronen, men vi vinkade, log och hejade när jag passerade. Skönt att lufta kroppen ikväll!

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 20:48 


SÖNDAG, SEPTEMBER 05, 2010
Dagens löp
Så blev det äntligen en vecka med två löpningar - milarundor dessutom! Det gick lite lättare idag än mitt i veckan, och faktiskt mindre ont i hälen. Gott i gott!

Ganska skönt löpväder - inte så skönt så jag ville springa kortklätt, men ändå behagligt. Inga incidenter eller speciella saker hände, mötte några svampplockare. På asfalten provade jag att springa på fel sida några bitar för höfternas skull.

Det är gott att kunna springa!

Grattis alla tjejer som sprungit tjejmilen idag.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 18:34 


ONSDAG, SEPTEMBER 01, 2010
Dagens löp
Dags igen för en löprunda!

Dryga milen på asfalt och grus medan dagsljuset försvann mer och mer.

Tre rådjur fick fart på benen och lämnade öppen mark och sökte skydd i skogen. Ett annat rådjur strax efter som stod stilla gjorde en kovändning och stack sin kos.

En ballongtur hade nyligen avslutats och gruppen höll på att vika ihop ballongen. De hade landat ganska nära hörnet av en skördad åker. Jag förstod strax efter att det inte var riktigt vad de önskat: en ur gruppen gick över vägen och fram med kameran till en gatlykta jag just passerat, en gatlykta som var vikt i 90 grader en meter över marken - det var därifrån de kommit och de måste ha haft en bumpig landning! Men det verkade som det gått väl.

Jag hade rätt lite ont i hälen, men jag tror ändå det påverkar löpstilen - risk för överansträngning. Skönt om det kan gå över i framtiden. Vädret var behagligt.

Tingeling

Etiketter: löpning

posted by Henrik Hemrin @ 22:01

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap