Förpackning med Kelda kaffegrädde från Arla [foto: Henrik Hemrin]

Kaffekoppen är nästan full till brädden. Grädde har nyligen börjat hällas i, men ännu inte så länge eller mycket att det syns utan kaffet är ännu svart. Eller svart kaffe, det är brunt som svart kaffedryck alltid är.

Grädden hälls just nu i mitten av koppen. Strax innan bilden hände något som fick kaffekoppen att luta och är nära att välta åt vänster. Fatet å sin sida har lättat i vänsterkanten och lutar åt höger. I ögonblicket efter bilden kommer kaffe att skvätta ut på fatet och kanske på bordet. Men just nu är fatet ännu rent.

Det är en ganska stor gräddkanna. Gräddkannan tycks sväva i luften av sig själv - men man ser inte riktigt hela kannan så där finns kanske en hand precis utanför bild. En bulle och en kaka finns också på bilden, jag är inte riktigt klok på om de ligger på bordet eller liksom kaffekoppen också fått en puff och flugit upp. Man ser över huvud taget ingen människa på bilden.

Målningen på Kelda kaffegrädde från Arla sticker ut. Jag har tittat på den och funderat under åtskilliga kaffestunder. Ingen annan mejeriförpackning jag har köpt har någon målning som är i närheten av denna dekoration. 

Sammanhanget är en kaffestund. Kaffestund förknippas med njutning och avkoppling i enskildhet eller gemenskap. Den idylliska kaffestunden drabbas i denna scen av åtminstone lite problem. Hur kommer det sig att de valt ett motiv med så mycket rörelse att det blir en olycka där kaffe kommer att spillas? 

Detta är inget klagomål på motivet. Men det förbryllar mig att man valt att måla upp kaffestunden, där kaffegrädden ska förgylla kaffet, på det här viset. 

För övrigt har blommorna jag lagt på det blåa bordet, där jag ställt förpackningen, ingen symbolisk betydelse. Jag fick bara för mig att utsmycka min bild lite extra.

Henrik Hemrin

17 juni 2020

Comments powered by CComment

- on the web since 1998!

Human beings are very much the same, all over the world. Individuals are different. Advocate of human rights and real democracy for everyone.

© Copyright Henrik Hemrin

RSS feeds: Kunskap - Knowledge Ι Wisdom - Vishet Ι Walking to Linux Ι Mastodon

Contact and follow: Mail Ι Mastodon Ι Pixelfed Ι LinkedIn

Integritet - Privacy
Sitemap